torsdag den 14. august 2008

Kendt dansk sanger i sexorgie med hundehvalpe

Jeg er ked af den idiotiske overskrift - men at du nu læser disse linier pga. min latterlige overskrift er faktisk en del af min pointe
:-)

Jeg kan blive helt modløs og deprimeret, når jeg ind imellem kikker på "mest læste" listerne på de store aviser. Af en eller anden grund interesserer folk sig bare ikke for de ting jeg synes er interessant (og det får mig til at føle mig lidt ensom, her i elfenbenstårnet).

Lige for tiden sker der en farligt masse som jeg synes at mine medmennesker burde være interesseret i. For at nævne et par emner man kan finde på Politiken for tiden, så er Rusland ved at splitte Georgien i atomer, mens Vesten kikker på i apatisk afmagt. Danmark har så travlt med at passe på sig selv i Afghanistan, at de ikke overkommer at genopbygge landet (hvad fanden vi er der for?). Københavns Kommunes hospitaler siger at de mangler 195 millioner for at kunne leve op til regeringens løfter om kræftgaranti (sjov at det endnu engang er regeringen der lover, og regionerne eller kommunerne der skal holde løfterne). Ifølge S drejer det sig om 775 manglende mio for kræftgarantien i hele Danmark. Københavns Kommune sparer knap 80 mio kroner i socialforvaltningen, overvejende ved at skære på hjælpen til udsatte børn og unge. Den ikke udsatte børnepleje i København skal skæres med 194 mio ifølge en rapport Ritt Bjerregaard har været nødt til at sætte revisionsfirmaet Deloitte til at lave, fordi deres egen forvaltning ikke mente at der længere kunne findes så mange penge at spare på området, uden væsentlige serviceforringelser.
S og SF indgår aftale om en udlændingepolitik der freder Danmarks fremmedforskrækkede 24-års regel, selv hvis de skulle komme til fadet ved næste valg. Der er MASSER af vigtige nyheder i omløb for tiden! Det er på ingen måde agurketid!

Men hvad blandt den struttende buket af relevante, spændende og vedkommende emner Politiken tilbyder sine læsere, er det så de allerhelst vil holde sig vel orienteret om? ... jo - det er såmænd en historie om en sindsforvirret dame der for mange år siden kidnappede en hun gerne ville giftes med. Godt hjulpet på vej af et lidt for smart ordspil(d) der dels får ordet "sex" ind i overskriften og dels får det til at lyde som om det er klonede hunde der er synderne. Sådan - den overskrift sad lige i skabet!

For fanden hvor ville jeg ønske at journalister gik ligeså højt op i at udfylde rollen som befolkningens vagthund overfor magthaverne, som de går op i at designe popsmarte overskrifter til at indfange klik og nysgerrige blikke! Så objektiv oplysning af befolkningen som muligt er den måske vigtigste grundpræmis for et velfungerende demokrati. Men af en eller anden grund vil folket hellere læse "mand-bider-hund" historierne, end at sætte sig ind i de ting som er vigtige for samfundet. De ting som har indflydelse på vores hverdag, og de ting som vi bør kende til, næste gang vi skal ned og udøve vores demokratiske ret og pligt: at sætte vores kryds.

Andre umådeligt vigtige informationer som politikens læsere søger, handler om en fugl der har forvildet sig ind på landingsbanen i Karup, og en uhyre vigtig afstemning om hvorvidt vi må tage popcorn med i biografen (jeg går ud fra at det er et spørgsmål om tid før Politiken stiller med et særnummer for at afdække alle vinkler på denne historie?). Der er også en historie om en far fra Florda som har reddet sin søn fra en bjørn - og gu er det da lækker følelsesporno med en happy ending - men med mindre vi tilfældigvis er i familie med dem, så ER det altså ikke noget der har reel betydning for ret mange af os i vores nærmere fremtid!

Det værste er at jeg faktisk vil æde Anderbilts hat på at dette indlæg vil trigge flere hits end noget andet jeg hidtil har skrevet på denne blog (og de fleste af dem er ellers både vedkommende og skarpslebne hvis I spørger mig ;-) ). Men denne gang har jeg konstrueret den grimmeste og mest misvisende overskrift, og jeg har linket til et hav af historier på politiken - også de ligegyldige sladder-historier. Kald mig kynisk, men jeg siger bare: please prove me wrong! Folket VIL forføres af mand-bider-hund journalistiken! :-6

PS.
Retfærdigvis skal det siges, at Politikens top lister har ændret sig lidt siden jeg startede dette indlæg, og lige nu er både Georgien og Skejby sygehus faktisk nået op i dagens top 5 liste - så måske er jeg bare for negativ, og så er der alligevel håb for os derude et sted :-)

3 kommentarer:

Martin sagde ...

Jeg giver dig fuldstændig ret... Hvor er jeg dog træt af misvisende overskrifter, især fordi mange mennesker kun læser overskriften på de kulørte blade i skiltet ud for kisoken, og derfor ikke får den ekstra info, som piller overskriften total fra hinanden.

Jeg er da glad for at nogle i DK kan se hvordan nyhedsmedierne manipulere med folks (ikke altid for kloge) hoveder

3xM sagde ...

jeg må indrømme at jeg hoppede på din sjove overskrift. men mest fordi den virkede så malplaceret i bunden af en Georgien-artikel, at jeg tænkte det måtte være en fejl.

Bortset fra det kan jeg kun give dig ret. Og jeg synes tilmed at mange at de seriøse artikler bærer præg af sjusk og massiv brug af cut'n'paste. Der var 5 artikler i træk om Georgien - skrevet af den samme journalist - som endte med PRÆCIS de 3 samme paragraffer (dog hvergang med en ny, "spændende" underoverskrift til dem). Bevares, det er vigtigt at alle folk får alting med, og på et flygtigt medie som www ved man ikke hvornår folk er kommet ind i historien. Men jeg synes det lugtede af decideret dovenskab. De facts der stod i den bid tekst ville have passet meget bedre i en faktaboks ude i siden.

Det blev ikke bedre af at artiklerne konsekvent led under stave- og slåfejl og bar præg af at ingen havde læst dem igennem før der blev trykket på den grønne knap.

...Så fik jeg også lige brokket mig lidt :)

O-Zone sagde ...

En sjov detalje ved min overskrift (og avisernes) er den der med "Kendt sanger gør dit", eller "Kendt politiker gør dat". Det er jo ALDRIG kendte folk der gemmer sig i de historier! Havde det for alvor været en kendt der havde gjort i nællerne, ville vi kunne være helt sikre på at der ville stå: "Lina Rafn gør dit", eller "Villy Søvndal gør dat"!