onsdag den 6. august 2008

Det handler om vilje!

Jeg synes at det er skammeligt ud over alle grænser, at vi i 2008 stadig ikke har fået ligeløn mellem kønnene, og det er da helt grotesk, hvis det rent faktisk går den forkerte vej!! :-O

Men jeg ved ikke rigtigt nok om sagen til at gøre mig klog (som om manglende indsigt tidligere har forhindret mig i at spille klog). Jeg vil bare lige fremhæve vores allesammens ligestillingsminister Karen Jespersens vise respons på sagen, som jo med al ønskelig tydelighed viser hvor kært et hjertebarn ligeløn er for vores regering:

Ligestillingsminister Karen Jespersen (V) har ikke ønsket at kommentere den stigende lønulighed mellem danske mænd og kvinder. »Det er ganske vist ligestilling, men i denne sag henviser vi til beskæftigelsesministeren, da det klart vedrører arbejdsmarkedet«, lyder det fra ligestillingsministeriet.

... vi lader den lige stå et øjeblik!

Jeg ser det for mig: Det næste bliver at miljøministeren ikke ønsker at blande sig i firmaers forurening, fordi det klart vedrører erhvervsministeriet. Eller at trafikministeren ikke ønsker at udtale sig om vejnettet i Danmark, fordi det klart vedrører indenrigsministeriet. For ikke at tale om at klimaministeren (ja - vi har fandme en sådan ... tal om signalpolitik) ikke ønsker at udtale sig om klimaet, fordi det vedrører praktisk talt alle andre ministerier!!

Det er da godt at der venter Karen Jespersen en god ministerpension - for med den indstilling vil hun ikke holde mange minutter i det pulserende erhvervsliv! :-O

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Så må vi jo også kræve lige arbejdsforhold for mænd og kvinder. 12 - 16 mdr. barsel, sygedage i tide og utide, manglende engagement og vilje til overarbejde fordi man hellere vil tage sig af sine børn osv....
Så længe kvinder a) foretrækker den offentlige sektor som bedre honorerer ønsket om maksimal fritid, b) konsekvent prioriterer familien over jobbet, ja så vil gabet udvide sig til fordel for mændene!

O-Zone sagde ...

Jeg vil give dig helt ret. Selvfølgelig skal vi have ligestilling på alle områder!

Og lad os endelig deles om værnepligten også. Alle disse forhistoriske levn stammer fra en tid hvor manden var skaffe/beskytte dyr, og kvinden passede huset. De hænger ikke sammen med virkeligheden længere, så lad os endelig slippe af med dem!