mandag den 2. marts 2009

Mellemskat = Topskat

Mit forrige indlæg handlede om den nu vedtagne skattejustering foretaget af Regeringen og Dansk Folkeparti. Jeg vil bare lige henlede opmærksomheden på et par gode blogindlæg om det store forsvindingsnummer cirkus Fogh/Kjærsgaard netop er sluppet afsted med.

Mellemskatten på 6% som ifølge det nye forlig fuldstændig bortfalder, var i praksis det samme som topskat. Som Johanne Schmidt-Nielsen skriver på sin blog:

"For mellemskatten er i virkeligheden en topskat. Den træder fra i år i kraft ved samme beløbsgrænse som topskatten. Og det er fjernelsen af netop mellemskatten, der betyder, at regeringens udspil vil give enorme skattelettelser til millionærerne og direktørerne i toppen af samfundet."


Så i virkeligheden handlede det iscenesatte og forudsigelige "slagsmål" mellem Regeringen og DF om nedsættelse af topskatten med 6 procentpoint i stedet for 7,5 procentpoint. De 6% som stammer fra den del af topskatten regeringen kalder "mellemskat", er i forliget skåret helt væk, uden en lyd fra DF og opposition. Udelukkende fordi den del af topskatten (med endnu et glimrende eksempel på regeringens Orwelske newspeak) blev kaldt for "mellemskat".

Badabim badabom - væk med 6% af topskatten, og DF kan alligevel gå i medierne med svedne grin og give sig ud for at være den lille mands parti.

Skal public service kanaler ikke dække modstridende synspunkter?
I øvrigt var jeg godt nok skuffet over den pressedækning der var om skatteforliget i går aftes. I DRs "21 Søndag" havde de inviteret en eller anden hot shot liberalist CEPOS drøm fra erhvervslivet til at stå for kritiken af skatteforliget overfor Skatteminister Kristian Jensen. Der var ikke inviteret en eneste gæst til venstre for Venstre (hvilket jo må siges at været ret langt til højre, for en kanal der ellers i tide og utide bliver skudt i skoene at være styret af de røde lejesvende).

De fik så stort set ukritisk lov til at stå og glæde sig på de riges vegne, og lægge lidt arm om der ikke burde have været endnu større lettelser i topskatten.

Senere så jeg så TV-Avisen (husker jeg det som), hvor det var Kristian Jensen (V) og Peter Skaarup (DF) mod det menneskelige svar på vakuum Henrik Sass Larsen (A).
Jeg er sikker på at Henrik Sass Larsen er god til et eller andet, hvis man leder længe nok. Men nogen skarpsleben talknuser det har han sku aldrig været!

For pokker da hvor havde jeg gerne set Villy Søvndahl, eller endnu bedre Johanne Schmidt-Nielsen være med ved dét bord - så var de sku nok ikke sluppet så let.

Alt i alt: Et modvilligt tillykke herfra til Regeringen og DF for et veludført bluffnummer som pressen og befolkningen åd råt og hurtigt. Og tillykke til dem af de rige som gerne vil leve i et land hvor der er stor forskel på rig og fattig; der ligesom Eva Kjer Hansen (og måske resten af regeringen blot mindre dulgt) ser ulighed som en dynamo for samfundet.

Taberne blev så igen de fattige.

Ingen kommentarer: