tirsdag den 17. februar 2009

Statsstøtte til Roald Als

Jeg har lige set at Anders Fogh Rasmussen kalder Socialdemokraternes forslag til en vækstpakke for "Useriøs" og "Panikagtig". Socialdemokraterne foreslår blandt andet en statsejet bank som låner penge ud til sunde projekter i erhvervslivet. Derudover vil de bruge 36 mia. på offentlige investeringer og renoveringsarbejde af skoler, veje, daginstitutioner og sygehuse.

At Anders Fogh betragter renovation af skoler, veje, institutioner og hospitaler som panikagtigt fortæller en hel del om hvorfor tingene ser ud som de gør efter 8 års ørkenvandring mod minimalstaten (Shyyy... jeg mener 8 års socialdemokrati light).

Regeringen har netop foræret de danske banker 100 mia. stort set uden klausuler, så bankerne reelt kan gøre hvad der passer dem med pengene. Hvis bankerne ønsker at solde alle pengene op i international spekulation, så står det dem helt frit for. Det vil ikke resultere i så meget som én eneste ny dansk arbejdsplads, men det er reelt op til bankernes for godt befindende at recirkulere de mange skattekroner i det danske samfund.

I det lys virker det da om noget useriøst når han forsøger at skyde et kompetent forslag fra oppositionen ned som værende useriøst og panikagtigt, allerede før blækket er tørt!

Men nu har jeg for en gangs skyld luret den aldrende krigsforbryder: Han har selv tidligere erklæret sig som en stor fan af Roald Als. Hvis det er rigtigt at AFR er på vej ud i verden, så er det ikke sikkert at Roald længere vil ofre så meget krudt på ham. Så at lave sådan et stunt er jo en ren foræring til Politikens vidunderlige tegner og hans slave. Den ligger lige til højrebenet. Tegningerne laver nærmest sig selv - de skal bare afbillede præcis hvad Anders Fogh siger og gør (og måske overdrive afstanden mellem hans næse og overlæbe en smule, så alle kan se at det er en karrikaturtegning og ikke en artikel).

Jeg holder selv meget af Roald Als, og så længe Foghs udtalelser hverken koster penge eller menneskeliv (det er jo desværre ikke altid sådan), så vil jeg nøjes med at glæde mig til at se Roalds tegninger, og håbe at andre i regeringen vil behandle Socialdemokraternes udspil med en smule mere eftertanke.

Det kan da i hvert fald ikke blive meget dårligere end bare at lade "pengene fosse ud af statskassen" direkte ned i bankernes lommer!

---[ update 18/2 2009 13:45 ]---

Læs også her et blogindlæg på Modpress om hvorfor Socialdemokraternes vækstpakke er mindre useriøst end statsministerens.

Ingen kommentarer: