onsdag den 18. februar 2009

Pusherstreet

Jeg er faldet over et ganske glimrende blogindlæg om effekten af lukningen af Pusherstreet (på bloggen Modpress).

Det eneste lukningen øjensynligt har medført er at handlen med hash nu er blevet mere ukontrolabel, og er blevet spredt over hele byen.

Indlægget beskriver hvordan handlen med hash er uafhængig af forbud og indsats, men alene styres af udbud og efterspørgsel. Og at politiets indsats i bedste fald kun påvirker priserne - ikke tilgængeligheden.

En meget vigtig detalje som indlægget ikke kommer ind på er, at det også er blevet farligere at købe hash.

Mine unger er heldigvis ikke så gamle endnu, at de skal til at eksperimentere med rusmidler, men når de engang bliver gamle nok (og det gør de jo, hvad enten jeg bryder mig om det eller ej), og de måske gerne vil prøve at fyre fnisegræs, så beder jeg til at pusherstreet igen er blevet åbnet.

Ellers bliver de tvunget til at hænge ud i top suspekte kældre eller på luskede pladser rundt om i brokvartererne, hvor de med garanti også vil blive tilbudt designerdrugs og hårdere stoffer.

I Pusherstreet kunne du købe dit hash under ordnede forhold. Der var ingen hårde stoffer, ingen våben og ingen maniske ukontrolable narkomaner! Du kunne komme som førstegangsbruger og få kyndig vejledning og gode råd, og det værste der kunne ske dig var chikanen fra Københavns Politi.

Mere end en tredjedel af den danske befolkning har prøvet at ryge hash, og de skadelige bivirkninger ved et behersket forbrug er beviseligt mindre end ved et forbrug af alkohol. Hvor fanden skal mine børn nu købe deres hash, uden at komme hjem med angledust, coke, speed, rygeheroin eller farvestrålende piller med ukendt indhold istedet? Uden at risikere at blive skudt af en vildfaren kugle i et bande opgør, eller blive massevoldtaget i en kælder af en håndfuld voldspsykopater på fantacy i blodrus?

Pusherstreet havde noget unikt, som Københavns Politi har smadret godt og grundigt (på foranledning af vores borgerlige politikere), uden at vi har fået et bedre tilbud istedet. Til gene for alle københavnere, brugere af hash såvel som ikke brugere.

Så for vores og vore børns sikkerhed: Legalisér hash, eller giv os som minimum Pusherstreet tilbage inden narkobanderne får for stærkt tag i København!

---[ update 2/3 2009 14:04 ]---

Jeg er lige faldet over et ganske lødigt blogindlæg om hash og politikere her.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

kunne ikke være mere enig ;)