torsdag den 2. april 2009

NATOs næste generalsekretær kan blive en løgnagtig krigsforbryder

Så har Anders Fogh ifølge politiken endelig taget bladet fra munden, og indrømmet at han i den seneste tid har brugt sin arbejdstid på at søge nyt job, snarere end at være statsminister. Manden har en fraværsprocent fra afstemninger i folketinget på 97%, så på en måde er det jo befriende med en forklaring.

Det har været længe undervejs, og jeg har allerede skrevet flere indlæg hvor jeg redegører for hvorfor jeg mener at han er den helt forkerte mand til det job. Desværre regner jeg med at Fogh er for erfaren til at offentliggøre sit kandidatur før han er helt sikker på at den er landet.

De som kipper med flaget og siger at det bliver et stort øjeblik, fordi en dansker skulle komme til at beklæde en høj stilling, er grebet af en kvalmende gang pladderromantisk nationalisme. Det går efter samme rationale som når en dansk sportsstjerne vinder et eller andet ude i verden: at vi er jo kun 5,5 mio., og resten af verden er jo mere end 6 mia!

And so fucking what?

Det giver absolut ingen mening, når Anders Fogh f.eks. har nægtet af besvare spørgsmål i folketinget om NATO og tyrkiet, under henvisning til at det ville stride imod Danmarks interesser. NEJ - det strider absolut ikke imod Danmarks interesser at vi sikrer os mod korruption (økonomisk som politisk)!

Det stred muligvis imod Anders Foghs interesser, fordi han måske ville misse en chance for at få et velanset skånejob på sine gamle dage, eller komme til at udstille sin dobbeltmoral - men Danmarks interesser og Anders Foghs interesser er to vidt forskellige ting i denne sag!

Hvis Danmark skulle få en fordel ud af at have Anders Fogh siddende i toppen af NATO, så ville det udelukkende være fordi Anders Fogh ikke gjorde sit job ordentligt! Kun i korrupte afrikanske stater ville det kaste en masse af sig, at få placeret en brormand i toppen - men NATOs generalsekretær må selvklart ikke forfordele sine egne på nogen måde.

Nærmest omvendt bør vi som NATO medlemmer forlange at der ikke kan drages tvivl om at medarbejderne i toppen arbejder for ALLE NATO medlemmer, og ikke kun for sine egne landsmænd! Ellers ville vi jo have været snydt i alle de år hvor vi ikke har haft nogen siddende.

Jeg regner med at Anders Fogh både er klar over dette, og i øvrigt er enig med mig. Og skulle hans statsborgerskab på denne måde have nogen som helst indflydelse på Danmarks adgang til magten i NATO, så må det derfor blive en lille smule negativt, da Anders Fogh ikke skal kunne klandres for national nepotisme.

Selvom jeg forestiller mig at Anders Fogh vil være professionel nok til at forstå dette, så er jeg alligevel stadig lodret imod at manden skal være NATOs næste generalsekretær. Det handler simpelt hen ikke om hans professionalisme (som jeg ikke anfægter), men alene om at han har vist sig som en opportunistisk løgnagtig krigsforbryder gennem de handlinger han har gjort i sin periode som statsminister.

Jeg kan simpelt hen ikke komme på et mere forkert signal at sende verden, end at indsætte en løgnagtig krigsforbryder i toppen af verdens største våbenmagt! Ganske vist er det en administrativ stilling, med begrænset politisk magt - men alligevel.

Jeg håber derfor virkelig at Tyrkiet, Norge og Egypten m.fl. endnu kan nå at forpurre Foghs planer, for manden er simpelthen ikke værdig til at beklæde det embede. Det må kunne findes en bedre kvalificeret mand (eller kvinde!) til posten.

Det har ikke noget med ROJ at gøre, det har ikke noget med Muhammedkrisen at gøre - vi skylder os selv en bedre egnet mand på den post, for verdensfredens skyld.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

37 år, og ikke færdig uddannet.. ja ja... det altid nemt at være bitter og sur, når man ikke selv har opnået meget med sit liv. I stedet for at bruge din tid på sure opstød (tydeligvist baseret på et spinkelt politisk kendskab), skulle du måske tage og:
1) lave din uddannelse færdig
2) få et rigtigt job, og bidrage til samfundet, fremfor at nase videre, og hade os andre der betaler skat så du kan gå og hygge dig
3) læse andre aviser end Information og BT. Hvis du ønsker et mere afrundet billede af dansk politik så kunne du måske engang imellem også kigge i: Berlingske, JP og Politiken.

Mvh
Thomas

O-Zone sagde ...

Prøv nu at forholde dig til hvad jeg skriver og ikke hvem jeg er!

Og så er jeg i øvrigt ked af at måtte udfordre dine fordomme, men jeg betaler skam masser af skat, og bidrager bestemt til samfundet.

Jeg synes absolut selv at jeg har opnået en masse i mit liv, og at jeg bruger min tid på mere og andet end at være bitter - men det er selvfølgelig lidt svært at diskutere med en som skriver bitre anonyme kommentarer i tilfældige blogs?

Jeg ved ikke rigtigt hvad din idé om "et afrundet billede" er, men hvis du mener "højreorienteret og regeringstro", så ville jeg sikkert få mere ud af at læse JP og Berlingske som du foreslår.

Politiken læser jeg jævnligt, som det sikkert også vil fremgå af indeværende blog.